Vrouw die schriftelijk administratie doet

De voordelen van het uitbesteden van uw salarisadministratie rondom Nieuwegein

Een bedrijf met personeel is verplicht om de administratie van het loon van werknemers te verwerken. Maar salarisadministratie is niet iets dat u ‘zomaar even doet’. U heeft er specifieke vakkennis voor nodig én het kost tijd. Tijd die u vaak beter kunt uitbesteden aan andere aspecten binnen uw bedrijf. Veel bedrijven geven de administratie van salarissen daarom ook eenvoudigweg uit handen.

Tevreden personeel met goedlopend salarisadministratie

Een succesvol bedrijf heeft tevreden en gemotiveerd personeel. En wat werkt nu motiverender dan een salaris dat op tijd en accuraat de bankrekening binnenkomt? Maar de voorbereiding van het loon en de gerelateerde loonbelastingen is nog maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van een salarisadministrateur. Andere taken zijn bijvoorbeeld:

  • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten;
  • Periodieke en cumulatieve journaalposten;
  • Ziekmeldingen, WW-aanvragen en zwangerschapsmelding;
  • Jaaropgaven voor medewerkers;
  • Brutto-netto, netto-brutto berekeningen;
  • Toetsing wettelijke regelingen (minimumloon, zorgverzekeringswet).

Is uitbesteding van salarisadministratie voor u een optie?

Natuurlijk kunt u de bovenstaande administratie zelf uitvoeren. Maar misschien krijgt u al een beetje hoofdpijn van het lezen van al de werkzaamheden. Dan kunt u best overwegen om uw salarisadministratie uit te besteden aan een ervaren bedrijf. Het brengt namelijk een aantal mooie voordelen met zich mee:

  • U bespaart tijd: u hoeft zelf alleen urenstaten en personeelsmutaties bij te houden. Het administratiekantoor doet de rest. Zo houdt u tijd over voor andere belangrijke zaken binnen uw bedrijf.
  • U heeft geen vakkennis nodig: u geeft het werk immers uit handen. Salarisadministratie is een vak waar de regels continu veranderen, maar hier hoeft u geen rekening mee te houden: dat doet het administratiekantoor voor u.
  • U hoeft geen systeem te leren kennen: salarisadministratie wordt online gedaan en het zal wennen zijn om dit onder de knie te krijgen. Het administratiekantoor heeft hier een eigen systeem voor.
  • Het is goedkoper dan u denkt: vaak betaalt u een vast bedrag die u van tevoren natuurlijk even overlegt met het administratiekantoor.

Het opzetten van salarisadministratie kan vrij overweldigend zijn. En u merkt dat er genoeg voordelen zijn voor het uitbesteden van de salarisadministratie. Vooral voor grotere bedrijven met een complexe administratie is het een aantrekkelijke optie.

Heeft u interesse in het uitbesteden van de salarisadministratie? Neem dan eens contact op met Besseling Administratie Services B.V. in Nieuwegein. Wij lopen u graag door de opties die u heeft.