Man die achter zijn bureau administratie doet

Digitaliseer uw boekhouding

Tegenwoordig kan alles digitaal; zo ook de boekhouding. Wat eerst even wennen zal zijn, blijkt achteraf toch eigenlijk wel heel erg gemakkelijk. Nu zijn er een aantal vanzelfsprekende voordelen voor online boekhouden, maar ook een aantal waarvan u misschien nog niet op de hoogte bent.

De voordelen van digitaal boekhouden

Veel ondernemers houden zich nog hardnekkig vast aan hun mappen met inkomende en uitgaande rekeningen om ze vervolgens aan het einde van het jaar naar de accountant te brengen voor belastingaangifte. En dat is te begrijpen; verandering is niet altijd gemakkelijk. Maar soms maakt het het (bedrijfs)leven toch een stukje makkelijker. Laten we eens kijken naar de voordelen van online boekhouden:

  • U raakt geen bonnetje meer kwijt. U kunt uw facturen en aankopen namelijk direct inscannen om alles digitaal te bewaren.
  • U maakt minder snel fouten. Het is niet nodig om een bankrekening in te voeren waarbij een verkeerd cijfer zo gedaan is.
  • U bespaart ruimte. Sinds u uw administratie digitaal bewaart, heeft u de archiefkasten niet meer nodig.
  • U heeft altijd toegang en overzicht. Waar u ook bent, u kunt altijd inloggen om uw boekhouding te controleren. Bovendien ziet u direct wat uw inkomsten en uitgaven zijn.
  • Uw bedrijf oogt professioneel. Doordat u met digitale facturen werkt die uw klanten direct kunnen betalen, laat u zien dat u een modern bedrijf bent die met de tijd meegaat.

Aangezien digitale administratie enorm veel papier zal schelen, is het ook nog eens goed voor het milieu. En voor veel klanten is het belangrijk dat u als bedrijf duurzaam onderneemt.

Maar er zijn meer voordelen

Niet iedereen is vertrouwd in de wereld van het boekhouden en dat hoeft ook niet. Hoewel u zelf uw administratie kunt invoeren, kijkt een adviseur over uw schouder mee. Online boekhouden is dus ook geschikt als u:

  • Uw ingevoerde administratie door een adviseur wilt laten controleren;
  • Een jaarrekening wilt samenstellen door overzichten en gegevens uit de adminstatie uit te wisselen;
  • Wel over uw eigen administratie wilt beschikken, maar geen omkijken wilt hebben naar installatie, onderhoud en back-ups;
  • Initiële investeringskosten laag wilt houden.

Digitaal boekhouden in Nieuwegein

Online boekhouden is helemaal van deze tijd en brengt alleen maar voordelen met zich mee. Als u hier interesse in heeft, maar graag wilt dat iemand met u meekijkt, neem dan contact op met Besseling Administratie Services in Nieuwegein. We begeleiden u graag via het digitaal boekhouden zodat u kosten bespaart, sneller en nauwkeuriger werkt en duurzaam onderneemt.