Online boekhouden

Steeds meer mensen kiezen voor online boekhouden, maar waarom eigenlijk?

Veel zzp’ers hebben het gevoel dat het uitbesteden van de boekhouding meer iets is voor grotere bedrijven en dat het veel geld kost. In de praktijk blijkt echter dat steeds meer kleine ondernemers ervoor kiezen hun boekhouding online te doen. Waarom dit is en wat de voor jou als ondernemer de voordelen zijn, daar gaan we in deze blog nog eens dieper op in.

Waarom is het eigenlijk zo populair aan het worden?

We leven in een tijd van digitale oplossingen. Veel aanbieders van boekhoudkundige en administratiediensten bieden online digitale oplossingen aan en in de laatste jaren zien we dat zelfs grote bedrijven, die traditioneel gezien hun boekhouding liever binnenshuis houden, massaal overschakelen naar betrouwbare online oplossingen voor hun administratie en boekhouding.

Dat komt omdat online oplossingen veel gebruiksgemak bieden en het niet meer nodig is om zelf over dure boekhoudsoftware te beschikken, of om een accountant vele uren te laten besteden aan het inrichten van een complex Excel-bestand, of het – in jou geval als kleine ondernemer – zelf te doen.

De voordelen nogmaals op een rij

Ook voor de kleine ondernemer bieden online oplossingen, zoals online boekhouding, veel voordelen. Zoals gezegd is het niet nodig om zelf complexe Excel-bestanden te maken of om dure administratiesoftware aan te schaffen. Bovendien is een van de grote voordelen van online boekhouden, dat er altijd een ervaren professional met je meekijkt om ervoor te zorgen dat je geen foute boekingen maakt en dat je daar waar mogelijk alle voordelen pakt, die voor jou zijn weggelegd in de vaak complexe belastingwetgeving.

Omdat je gebruikmaakt van een online systeem heb je geen hoge initiële kosten en is het ontzettend eenvoudig om verschillende rapportages aan te vragen, zoals een jaarrekening. En omdat alles online gebeurt, ben je ervan verzekerd dat de software altijd up-to-date is en dat je waar je ook bent met een internetverbinding, altijd toegang hebt tot je vertrouwelijke boekhouding.

Ben je benieuwd hoe online boekhouden er voor jou uitziet? Neem eens contact op met Besseling Administratie Services uit Nieuwegein voor meer informatie of een offerte.