Boekhouden

Waarom een professionele financiële administratie zo belangrijk is

Ondernemers doen graag veel zelf, maar de financiële administratie is één van de onderdelen die men soms beter kan uitbesteden aan een professional. Enerzijds omdat ondernemers wettelijk verplicht zijn een financiële administratie bij te houden, het is dus belangrijk dat dit foutloos gebeurt. Anderzijds omdat een goed overzicht over de financiën onmisbaar is voor het bestaan van de onderneming. Met een heldere financiële administratie is het direct zichtbaar als er problemen dreigen te ontstaan, of er juist kansen voor groei voor het oprapen liggen.

 

De belastingdienst eist van ondernemers dat zij hun financiële administratie op orde hebben en bewaren, zodat dit desgewenst ingekeken kan worden. De jaarlijkse belastingaangifte is als het ware de samenvatting van het afgelopen jaar op financieel gebied. Door de financiële administratie in goede handen te hebben, kost deze aangifte maar weinig tijd. Maar voor eigen inzicht is het ook belangrijk om gedurende het jaar inzicht te hebben op de in- en uitgaven van de onderneming.

 

Hulp van een administratiekantoor
Het is mogelijk om de financiële administratie zelf bij te houden. Echter geven veel ondernemers aan dit één van de saaiste klussen van hun werk te vinden, en lang niet iedereen is hier goed in. Het professioneel bijhouden van een financiële administratie is dan ook een vak, administratiekantoren regelen deze service voor hun klanten. Daardoor kunnen ondernemers doen waar zij goed in zijn: ondernemen! 

 

De administratieve service van Besseling omvat onder andere het bijhouden van de financiële administratie van bedrijven. We dragen zorg over de gehele boekhouding:

  • In- en uitgaven
  • Omzet
  • Begrotingen
  • Belastingen
  • Aangifte van de inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting en/of dividendbelasting
  • Versturen en betalen van facturen

Daarnaast kunnen we u voorzien van financieel advies en wijzen we u op belangrijke veranderingen in de financiële administratie. Zo is er altijd kijk op de in- en uitgaven terwijl u uw tijd optimaal kan inzetten voor de taken binnen het bedrijf.

 

Wilt u meer weten over wat een professionele financiële administratie u kan opleveren? Informeer dan bij Besseling Administratieve Services.