Boekhouden

Hoe werkt online boekhouden?

Boekhouden is niet langer gebonden aan prints, kopieën en schoenendozen vol met bonnetjes. Tegenwoordig kan de gehele boekhouding digitaal gedaan worden, en ook online opgeslagen zijn. Dat kan risicovol klinken voor wie nog gewend is om alle gegevens in tastbare mappen te bewaren, maar het tegendeel is waar. Online boekhouden is makkelijk, snel en op hetzelfde professionele niveau als “traditioneel” boekhouden.

 

Dankzij slimme software kunnen veel processen geautomatiseerd worden bij het online boekhouden. Zo wordt de ingevoerde informatie over inkomsten en uitgaven direct verwerkt tot een concept voor de aangifte inkomsten- of omzetbelasting en kunnen vaste tarieven gekoppeld worden aan bepaalde projecten. Hiermee is het voor ondernemers gemakkelijker geworden om zelf de boekhouding te beheren. Maar vrees niet: dit betekent niet dat je het helemaal alleen hoeft te doen.

 

Het administratiekantoor als hulp bij online boekhouden
Een vaste eigenschap bij de meeste boekhoudsoftware is het toevoegen van een tweede gebruiker. Jij kiest zelf wie er toegang en inzicht heeft in de administratie, zo kan het administratiekantoor nog steeds helpen. Bij een online boekhoudpakket in combinatie met de service van een administratiekantoor kunnen ondernemers zelf hun boekhouding beheren en fungeert het administratiekantoor als toezichthoudend specialist. Deze kan meekijken met de cijfers en eventuele fouten opsporen en verbeteren, de gegevens controleren en waar nodig aanvullen.

 

Bij Besseling Administratieve Service zien we online boekhouden als de toekomst. Het is een handige tool die ondernemers zelf in staat stelt om de administratie te beheren, met onze ondersteuning. We werken tegenwoordig samen met de klant aan het beheren en controleren van een gezonde boekhouding, een werkwijze die voordelen heeft voor alle partijen.

 

We vertellen graag meer over de mogelijkheden van online boekhouden en ons persoonlijk advies aan jou. Bel of mail ons voor een afspraak over online boekhouden.